Słodki oraz wiejski stół jako doskonałe urozmaicenie weselnego menu
Na słodki i wiejski stół decyduje się coraz więcej par, planujących przyjęcie weselne. Stół – pełen atrakcyjnie wyglądających i smacznych deserów: ciast, ciasteczek, czekoladek – może być doskonałym urozmaiceniem weselnego menu. Sprawa wygląda podobnie w przypadku stołu wiejskiego – pełnego aromatycznych, swojskich wędlin, serów czy innych wyjątkowych przekąsek. Dlaczego, organizując przyjęcie weselne, warto postawić na słodki i wiejski stół? Podpowiadamy!
Dlaczego warto postawić na słodki bufet na przyjęciu weselnym?
Trudno wyobrazić sobie przyjęcie weselne bez słodkości. Królem wszystkich deserów jest oczywiście weselny tort, warto jednak zadbać o urozmaicenie oferty deserowej. Na stołach weselnych znajdziemy zwykle ciasta, jednak wiele par decyduje się na zamówienie tak zwanego słodkiego bufetu, który w formie ogólnodostępnego stołu szwedzkiego cieszy oczy, ale też pozwala na skosztowanie wyśmienitych, przygotowanych z najwyższą starannością nie tylko ciast, ale też babeczek, ciastek, cake popsów czy mini deserków w słoiczkach.
Organizując przyjęcie weselne w naszej restauracji w Pruszkowie, w Hotelu Anton, możesz dodatkowo zlecić przygotowanie słodkiego stołu. Decydując się na to, dajesz gościom możliwość skosztowania rozmaitych słodkości – nie tylko tradycyjnych ciast, ale też innych wyjątkowych deserów. Im większa różnorodność, tym większa szansa, że trafisz w gusta kulinarne wszystkich gości. Nie sposób nie wspomnieć także o kwestii estetycznej – odpowiednio wyeksponowane słodkości ucieszą nie tylko podniebienie, ale też będą niebanalną ozdobą sali weselnej.
W czym tkwi sekret popularności wiejskiego stołu?
Wiejski stół wśród polskich par stale zyskuje na popularności. Pomimo tego, że na stołach weselnych goście znajdą rozmaite wędliny, galarety czy sałatki, wiele par decyduje się ponadto także na wiejski stół. Będą na nim swojskie wyroby: pieczone mięso, kiełbasy, kabanosy, pasztety, ale też sałatki, rozmaite gatunki serów, warzywa, galarety, śledzie.
Wiejski stół, podobnie jak słodki bufet, to doskonałe urozmaicenie weselnego menu. Różnorodne przekąski i dania, które można znaleźć na wiejskim stole, a także rozmaite desery wchodzące w skład słodkiego bufetu, to świetny sposób na trafienie w gusta nawet najbardziej wymagających gości.